Toy Story 3新角色Lots-o-Huggin Bear的虛擬懷舊電視廣告

正所謂做戲做全套,為了舖排今回Toy Story 3的新角色Lots-o-Huggin Bear,Pixar特別炮製了兩條網上短片,讓大家感受一下,當80年代Lots-o-Huggin Bear當旺時,他是如何地風光。

抵死在呢,以下兩條網片又真係做戲做全套,扮翻舊錄影帶的過片時食食地帶嘅效果,似到十足十。

更加抵死就係,仲要有埋日本版,嘩,Lots-o-Huggin Bear揚威海外,好囂呀。

呢呢拿,Lots-o-Huggin Bear在Toy Story 3內的真身造型就是如此,哎,年紀大,要拿枴仗,不復當年勇了。

再看這條預告片,你大概就可對Lots-o-Huggin Bear在Toy Story 3中擔綱的角色略知一二。

一般卡通電影宣傳不外乎在麥當勞送吓玩具,例牌有電影預告片再頂多送你一個幕後製作特輯,但PIXAR卻深明現今最流行的Social Media Marketing之理,唔講咁多,讓大家互相轉閱,先在網上製造Buzz,到電影真正上畫時,部份觀眾已對電影建立了一定關係或甚至是感情,先熱身,入場前入場後的迴響便更大了。

One Reply to “Toy Story 3新角色Lots-o-Huggin Bear的虛擬懷舊電視廣告”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *