緊急徵集–香港旅遊活動短片

雖然我無成龍大哥咁巴閉,但係我一直都想盡點綿力,找機會向外國人宣傳一下香港。

就好像我平日在中環尖沙咀旺角任何遊客旺點,見親頭顎顎的中外遊客,我就會自動波上前講聲「有咩幫到你」,真正身體力行,呃你正衰神。

我最近有幸,香港旅遊發展局找了我們公司搞網上推廣,我終於可以名正言順幫手宣傳香港。

我建議網站要放video,但我問客戶:可唔可以唔好又用果d拍得鬼火咁靚嘅官方宣傳片呢?

哈,客戶居然話好,仲叫我唔該幫手發散人手去搵,睇睇有無人願意將已上載在YouTube呀土豆呀之類等平台的家庭式製作短片,慷慨地借我們一用。

我們當然在這些平台隨手也可以找到不少影片,但我們不想不問自取,又不想逐個去問。

於是,我便想先試試在這裡來個呼籲,看看大家或你的朋友們,有否拍攝和上載過一些和香港有關的旅遊活動影片(主題不限),有的話,可否借我們一用?我們會註明出處,並列出作者名字。

希望有你支持,感激感激。

6 Replies to “緊急徵集–香港旅遊活動短片”

  1. 你好,我是路過的,介紹2條youtube的影片,(1)好像是日本遊客拍的(2)是youtube香港網擁有的:
    (1)http://www.youtube.com/watch?v=Lsm5a6q-mBI&feature=response_watch
    (2)http://www.youtube.com/watch?v=q6WnCBUOj4Y

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *