買Netbook,為煲劇和睇戲?

昨天和同事吹水,佢話:「五、六千蚊買部哎瘋o黎睇戲?唔好玩啦,夠買部Netbook有找啦。」

於是我諗,如果大家已經擁有Netbook或者正打算又又或者極有可能買部Netbook,買了回來,你主要又會有甚麼用途呢?

對於我來說,有兩個主要原因:
(一)工作需要經常電腦跟身,Netbook夠輕,可減輕身體負擔。
(二)上班下班都要搭長途交通工具,用Netbook可以上網或者睇片,時間好快過。

咁你呢?各位網友,可不可以幫一幫忙,分享一下你的睇法?

圖中的Johannes Klauser 二世話,佢會用部Netbooko黎睇爆粗BAND友,佢仲話貪佢部N310個芒夠靚兼舊電夠長氣,殺殺殺殺殺殺殺殺殺殺殺殺殺殺晒。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *